Multi oameni din jurul meu renunta la ideea de a adopta un regim alimentar vegetarian/vegan pentru ca este scump. Bazandu-ma pe aceasta afirmatie pe care o aud foarte des, mi-am propus sa fac un jurnal de cheltuieli al cosului cu merinde, tocmai pentru a spulbera si aceasta prejudecata  Scufita Rosie va merge la cumparaturi la piata, la supermarket, la magazinul naturist si chiar in spatiul virtual…va umple cosuletul cu merinde, iar eu o sa povestesc ce a cumparat, de unde si cat a costat toata placerea.

A fost odata ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti…Nu e bine!

S-a intors ieri Scufita Rosie de la birou lesinata de foame. Deschide frigiderul si mare i-a fost mirarea cand a constatat ca batea vantul si fluera gerul prin el. Si-a luat cosuletul si a plecat la piata…

Desi a ajuns pe la 6:30pm, forfota e inca mare la aceasta ora, plus ca mai prinzi chilipiruri, fiind sfarsitul zilei. Cand merge la piata, Scufita Rosie, incearca sa depisteze bunici si bunicutze care vand fructe si legume fericite din propriile gradini. Cumpara cantitati rezonabile de fructe si legume de sezon care sa ii ajunga pentru 2-3 zile, astfel incat alimentele sa nu se altereze si sa nu isi piarda proprietatile stand depozitate in frigider.

DSC_0855

Alegerea perfeta pentru un Mic Dejun si o tarta dulce-acrisoara…

DSC_0851

Pot fi consumate exact asa cum le vezi sau intr-un smoothie cremos dimineata, la pranz si seara...

DSC_0852

Inca se mai gasesc la piata, chiar daca e luna iulie…

Scufita Rosie le devoreaza la orice ora cu aceeasi pasiune.

DSC_0856

Ingredientele necesare pentru orice mancare in timpul verii…

DSC_0858

Ideale pentru salata, supa, suc sau orice iti trece prin minte 🙂

In total, Scufita Rosie a cheltuit 20 de lei si a venit acasa cu un cos de 4kg de fructe si legume care ii vor ajunge pentru 2 zile. Merindele au fost cumparate din piata Astra din Brasov si banuiesc ca in alte piete poti gasi preturi si mai bune.

Eu zic ca nu e rau deloc 🙂

Tips&Trikcs: Nu cumpara cantitati mari de fructe si legume, mai bine organizeaza-ti timpul astfel incat sa mergi de 2-3 ori pe saptamana la piata si sa ai la dispozitie alimente proaspete decat sa faci cumparaturile 1data/saptamana si sa manaci fructe si legume lipsite de viata si savoare… sau mai rau sa sfarseasca prin a ajunge la gunoi.

Tu ce cumperi cu 20 de lei cand  iti umpli cosul cu merinde?

Advertisements