– Cafeaua de dimineata merge mai bine cu ceva bun din copilarie –

Cand eram mica mancam clatite rusesti la gradinita. Si acum imi aduc aminte ca le mancam la gustarea de la ora 16:00 – masa cea mai asteptata de toti copii pentru ca mereu era o surpiza si in cele mai multe cazuri una placuta. Intotdeauna erau 2 la numar si se serveau cu gem de piersici. Clatitele rusesti supranumite oladi sunt mai mici ca dimensiune, ceva mai groase si parca mai consistente. Devoratorii de aluat vor fi cei mai fericiti! Mai mult aluat si mai putin gem, ciocolata si alte nebunii.

Reteta este extraordinar de simpla si dureaza foarte putin sa le faci fara prea multa bataie de cap. Tot farmecul consta in aluatul pe care il faci care este acelasi indiferent de ingredientul pe care il asociezi langa.

Clatita Ruseasca

Ingredientele pentru aluatul fermecat:

– portie pentru 2-3 persoane-

Oua – 2

Iaurt – 150g

Zahar sau Miere – 1 lingurita

Praf de copt – 1/2 lingurita, alternativa bicarbonat de sodiu alimentar stins cu otet

Faina – suficient cat sa ajunga la o consistenta vascoasa.

Farmecul pregatirii aluatului…

Ouale se bat cu furculita, se adauga iaurtul, zaharul, praful de copt si se amesteca totul bine cu o lingura. Faina se adauga putin cate putin pana aluatul ajunge la o consistenta vascoasa fara cocoloase astfel incat sa il poti lua cu lingura si sa fie cremos.

Varianta simpla:  pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca pana ajunge aluatul la consistenta fermecata de mai sus.

Tips&Tricks: adauga in aluat un varf de cutit de sare –  acesta este secretul unui aluat fermecat.

Clatite rusesti

Tigaia se pune pe foc si se incinge. Se stropeste cu putin ulei de masline. Aluatul se pune in tigaie cu o lingura. Forma clatitei depinde de creativitatea ta. Poti sa faci minuni cu o lingura :). Eu am facut la sfarsit o clatita uriasa care are cantitatea a 3 linguri de aluat pe care le-am pus una peste alta creaind cercuri circumscrise.

Clatite rusesti rumenite

Clatitele rumenite pe la margini se intorc pe partea cealalta cu o paleta de lemn. Odata perpelite se aseaza in farfurie si se servesc cu ce iti doreste sufletelul. Eu le-am mancat cu gem de merisoare made by sis si busuioc, Imi mai place sa mananc clatitele rusesti cu smantana. Sunt bune de te lingi pe coate, nu doar pe degete! Este varianta non-dulce de servire – asa se explica cantitatea mica de zahar din aluat. Astfel clatitele rusesti pot fi un mic dejun dulce sau sarat in functie de preferinte, dar si o gustare perfecta in a doua parte a zilei.

Tips&Tricks: Secretul este sa le sevesti aburinde…si cu zambetul pe buze!

Oladi cu gem de merisoare si busuioc

Daca ti-a placut reteta…Incearc-o! Nu vei regreta!

Si spune-mi si parerea ta!

Advertisements