Codul genetic al creieruluiCasatoria si inelul sunt simboluri inventate de societatea din frica de a nu pierde. EL sa nu o piarda pe ea. EA sa nu o piarda pe el. Cine a inventat aceste simboluri…nici nu mai conteaza pentru ca in creierul nostru exista un atasament genetic fata de acest obiect inca de cand am fost conceputi.

Cert este faptul ca si acum in anul al 2014-lea atat femeile cat si barbatii considera casatoria si inelul de pe deget o asigurare a posesiei: sotul MEU, nevasta-MEA…e inutil sa incropesc o lista intreaga in care sa fac abuz de pronumele posesiv. Noi oamenii avem un talent fantastic de posesivitate. Si cele mai mari pierderi sunt cele care sunt posesive pentru ca ai senzatia ca iti apartin si nu le vei pierde niciodata!

Inelul de pe deget nu este nici RCA si nici CASCO…

Te trezesti intr-o frumoasa dimineata de duminica si printre genele cleioase de somn il vezi pe el, masculul vietii tale strangandu-si hainele din dulap si aranjandu-le dramatic intr-un geamantan. Il intrebi deranjata de acest tablou  realist “Ce faci?” – de parca nici nu ti-ai dat seama. El, prostul ala de i-ai gatit in ultimul deceniu numai bunatatzuri si gustosenii scarboase pe care tu nu le-ai fi gatit pentru tine nici daca ai fi avut un pistol la tampla pentru ca de cand te stii esti la regim (pentru el evident, ca daca n-ar fi fost el te-ai fi imbuibat cu galeti de inghetata si tone de placinta cu branza )… se uita suav la tine si iti spune sec, dar foarte sec “Imi fac bagajul. Plec”. Te freci la ochi, te ridici intr-un cot si il intrebi “De ce?” El –  tampitu’ caruia i-ai spalat chilotii si sosetele, incompetentu’ caruia i-ai tolerat toate frustrarile legate de criza financiara, colapsul si incompetenta lui de a-si construi o viata profesionala la inalt nivel egocentristic, el – febletea intregului neam, al tau si al lui, pentru ca nu bea, nu fumeaza, nu injura si nu prea-curveste, EL – cel care s-a mutat in cortul tau pe muzica ta la pachet si cu 2 plozi de care a trebuit sa ai grija ( Suzie si Maxi – 2 ingeri de catei care ti-au transformat viata in cel mai urat vis visat vreodata) tot EL isi inchide geamantanul dintr-o singura miscare atletica, il ia in mana, ajunge la usa si iti spun calm, dar foarte calm “Nu te mai iubesc.” Si pleaca.

Say what? Ce? Cand? Cum? De ce?…

Cine-i fufa? O strang de gat si o dau de mancare corbilor!

Farmecul discret al casatoriei nu este nici faptul ca dupa ce te-ai vazut cu inelul pe deget tu ai comportamentul celei mai destepte fiinte de pe pamant, iar el este regele prostilor (in tarducere libera: sa faca fraierul tot ce vrei tu si cum vrei tu, ca de nu o sa pateasca ce-a patit lupul in capra cu trei iezi)… Inelul de pe deget nu iti creste nici statutul in social, adica nu iti permite sa iei paine inaintea mea cand eu stau la coada de 45 de minute, nu iti permite nici sa  judeci si sa dai sfaturi prietenelor tale necasatorite care umbla din floare in floare in cautarea printului cu mercedes alb si cu interior de piele si nici nu iti ofera bilet de intrare fara rand la ginecolog chiar daca esti cu burta pana la gura – haraciurile la CNAS ni le platim lunar cu totii si consultatiile la Medicina Vietii (Medlife) la fel. Asa ca mai scuteste-ma… stai la coada!

Si fufa nu sunt eu, si nici doamna Mimi de la 2.  Cauta in alta parte!

Farmecul discret al casatoriei este…

To be continued…

Sursa Foto: Vintage Life Magazine
Advertisements