Un experiment rau, da’ bun. Un rau necesar,  zic eu, cu misiunea de a trage un semnal de alarma asupra urmarilor devastatoare ale produselor de tip fast-food. Traim intr-un ritm pe care nu il mai constientizam. Mancam hrana moarta lipsita de orice valoare nutritiva, dar plina de calorii si impregnata cu boala. Inca avem puterea sa alegem ce mancam. Inca mai putem sa educam alegerile alimentare ale copiilor si sa reinventam ce si cum mancam in cazul adultilor.

Povestea este simpla si foarte la obiect.

Intr-o buna zi Morgan Spurlock hotaraste sa devina cobaiul propriului laborator. Isi propune sa manance hrana de tip fast-food si anume McDonalds (cel mai pupular si invaziv ca numar de locatii in intreaga lume) timp de 30 de zile: dimineata, la pranz si seara, adoptand un stil de viata sedentar. Totul se intampla sub supravegherea medicilor: generalist, cardiolog si nutritionist si a analizelor corespunzatoare. Se pare ca nu doar Morgan a fost luat prin surprindere de efectele mancarii de tip fast-food asupra propriului corp.

In 30 de zile Morgan s-a ingrasat 16kg, colesterulul a crescut de 6 ORI, starea si functiile ficatului au degradat vizibil fiind comparat cu ficatul unui alcoolic, nivelul de grasime din organism a crescut de la 11% la 16%. In DOAR 30 de zile riscul imbolnavirii cu boli cardiace si  pericolul de a face infarct s-au marit de 2 ori.

kkk

Pe durata celor 30 de zile Morgan s-a simtit mult mai obosit ca de obicei, iar starea de spirit a suferit transformari mari. Nivelul de energie al organismului a scazut drastic si  in marea majoritate a timpului a simtit stari profunde de depresie. Dorinta sexuala a scazut dramatic astfel incat activitatea sexuala a fost aproape inexistenta, iar atunci cand s-a intamplat sa fie, performantele sexuale s-au dovedit a fi mult sub nivelul performantelor inainte de experiment. Spre sfarsitul perioadei singurele momente de bucurie erau atunci cand manca, ceea ce demonstreaza clar ca mancarea de tip fast-food creeaza dependenta.

morgan-spurlock-mcdonaldsInca nu te-ai convins ca McDonald’s, KFC, Burger King, Spring Time, Pizza Hut, covrigariile, patiseriile, simigeriile se imbogatesc pe stomacul tau si te ingroapa tanar, bolnav si gras? Atunci fugi pana la cel mai apropiat fast-food, comanda mancarea ta preferata, sa fie meniu si sa fie mare, cu extra cheese si extra bacon si ceva sos… Vezi SUPER SIZE ME

Dupa 1h 39min 30sec

Tot nu te-ai convins?

Sfatul meu prietenesc e sa pui bani deoparte pentru pastile, injectii, doctori si spitale. Vei avea un viitor luminos printre halate albe care abia asteapta sa te cioparteasca pe banii tai.

Advertisements