Fata asta de la chicineta.ro e o poezie…Am râs o oră în continuu citind rețete and stuff…
Recomand a se citi fără așteptări și alte bazaconii…garantez o duminică mai frumoasă și mai caldă…

tot aici am găsit și rețeta de foccacia marca Gordon Ramsay pe care am testat-o ca blat de pizza și e ze best in town.
Astăzi a sosit momentul magic pentru prima pâine of my life…să vedem ce-o să iasă…

Pâine cu iz de ustroi, roșii deshidratate și semințe

500g făină albă și încă ceva peste

_________________________________________________

1/2 pachet drojdie, adică vreo 12-13g

_________________________________________________

320 ml apă călduță

_________________________________________________

50 ml ulei de cânepă cu ustroi

_________________________________________________

sare și piper negru măcinat grosier

_________________________________________________

5-6 roșii deshidratate

_________________________________________________

100g semințe de floarea soarelui decojite, crude

_________________________________________________

paine-cu-seminte

  1. Pune drojdia într-un bol cu 1 l-ță de zahăr și puțină apă caldă. Amestecă totul bine până se dizolvă drojdia și las-o “să lucreze”. Într-o cană înaltă, eu folosesc recipientul gradat de la blenderul vertical, amestecă apa caldă, uleiul, sarea, piperul și amestecă energic cu o lingură. Pune făina într-un castron mare unde urmează să frămânți aluatul. Fă o gaură  în făină, toarnă amestecul lichid și amestecă totul bine cu mâinile până formezi o minge. Frământă aluatul 10-15 min până devine elastic.
  2. Tapetează aluatul cu puțină făină. Acoper-l cu un prosop și lasă-l să stea la cald vreo 60 min până crește în volum de 2 ori.
  3. Pune cuptorul la încins – 200 grade. Frământă aluatul ușor și sdaugă roșiile uscate tăiate și semnțele de floarea soarelui. Împarte aluatul în 2. Modelează aluatul sub formă dorită. Eu am ales varianta franzelă.
  4. Pune în tavă hârtie de copt și pune pâinea în tavă. Cresteaz-o cu cuțitul ca să nu se crape în timpul coacerii.
  5. Ține-o la copt 25-30min până se rumenește.
  6. Scoate-o din cuptor, scoate pâinea din tavă și învelește-o într-un prosop până se racește.

Dacă ar fi să mă autochestionez și să fiu sinceră cu mine, motivul pentru care nu sunt încă vegană, UNT-ul is to blame și aici îmi aduc aminte cu mare drag de Julia Child și bucățile ei de unt… cantitatea perfectă – jumatate de pachet …With enaugh BUTTER anything is good…iar pâinea asta cu unt e un orgasm culinar după un preludiu lung pe care îl merit la sfârșit de săptămână…

Rețeta de foccacia lui Gordon Ramsay zice așa

500g făină vs 500g făină albă și încă ceva peste

2 x 7g plicuri de drojdie vs 1/2 pachet drojdie, adică vreo 12-13g

50ml ulei de măsline, plus puţin extra vs 50 ml ulei de cânepă cu ustroi

sare de mare și piper negru proaspăt măcinat

și este rețeta perfectă pentru blatul de pizza! Testat pe propria familie de 3 ori și s-a ras ca și cum nici n-ar fi existat!

Duuuuamne, ce bine e să mănânci!!!

 

Advertisements